2810379750 bmi@hmu.gr

Το ερευνητικό πρόγραμμα SUNRISE εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα HORIZON EUROPE και φιλοδοξεί να συνδημιουργήσει, να εφαρμόσει και να αξιολογήσει ένα καινοτόμο ψηφιακά βελτιωμένο πρόγραμμα δεξιοτήτων ζωής για την πρωτογενή πρόληψη του καρκίνου μέσω βιώσιμης αλλαγής συμπεριφοράς υγείας στους εφήβους, προσαρμοσμένο στις κοινωνικοοικονομικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές ποικιλομορφίες τους. Το SUNRISE θα συνδυάσει μια καθιερωμένη, τεκμηριωμένη ψηφιακή λύση για την πρόληψη του καπνίσματος, με νέες προσεγγίσεις παρέμβασης, όπως καμπάνιες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφημιστική εκπαίδευση, εκπαιδευτικά παιχνίδια και πλατφόρμες κοινωνικών ρομπότ, για να μεταφέρει τις προσεγγίσεις πρόληψης του καρκίνου για εφήβους στην ΕΕ σε άλλο επίπεδο.

Η ερευνητική ομάδα του έργου αποτελείται από 19 εταίρους από 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα την Ελλάδα (Συντονίστρια χώρα), την Ελβετία, την Κύπρο, το Βέλγιο, την Ρουμανία, την Σλοβενία, την Εσθονία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Αυστραλία.

Το ερευνητικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 52 μήνες και η εναρκτήρια συνάντησή του πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) στη Θεσσαλονίκη, στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement Nº101136829