2810379750 bmi@hmu.gr

Ο Καθ. Μανώλης Τσικνάκης συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα “European Health Data Space – EHDS” στο 1ο Ελληνικό Forum της ΕΛΛΟΚ που διεξήχθη 1-2 Ιουλίου 2024 στην Αθήνα.

Καθώς η Ελλάδα προχωρά προς την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου κατά του καρκίνου είναι πλέον επιβεβλημένη η υιοθέτηση αντίστοιχων πολιτικών και στρατηγικών χρηματοδότησης προς τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση του καρκίνου, την προώθηση και ενίσχυση της έρευνας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Παράλληλα, ήδη από το 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ανάπτυξη του «Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης κατά του Καρκίνου» και του προγράμματος «Αποστολή Καρκίνος», έχει εστιάσει στην ανάγκη κατανόησης του καρκίνου και την παροχή υποστήριξης για την ορθή διαχείρισή του από τα κράτη μέλη.

Για το λόγο αυτό, το Forum της ΕΛΛΟΚ είχε ως στόχο την ανάδειξη των τρεχουσών προκλήσεων και ευκαιριών καλώντας σε έναν γόνιμο διάλογο εκπροσώπους της πολιτείας, δημοσίων φορέων υγείας και ερευνητικών ινστιτούτων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ειδικούς στα οικονομικά της υγείας, ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς φορείς, επαγγελματίες υγείας, εκπροσώπους από τη βιομηχανία υγείας και τις ψηφιακές τεχνολογίες και εκπροσώπους των οργανώσεων ασθενών.

Το Forum διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου.

Το πρόγραμμα του Forum υπάρχει εδώ.