2810379750 bmi@hmu.gr

Στα πλαίσια του έργου «Smart Insole – Ένας καινοτόμος φορετός αισθητήρας για συνεχή ανάλυση και αξιολόγηση της ανθρώπινης βάδισης» μέλη της κοινοπραξίας πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στις 26-28 Φεβρουαρίου 2020 πειραματικό πρωτόκολλο για την συλλογή δεδομένων από ομάδες ενδιαφέροντος.

Σε πρώτη φάση η συλλογή πραγματοποιήθηκε κάνοντας χρήση ήδη επικυρωμένων συστημάτων ως ένα πρώτο βήμα στον υπολογιστικό αγωγό που διεξάγεται, ενώ στο κοντινό μέλλον θα επαναληφθεί κάνοντας χρήση των συστημάτων που αναπτύσσονται στα πλαίσια του έργου. Στην διαδικασία συλλογής δεδομένων συμμετείχαν ασθενείς με την νόσο Πάρκινσον, ηλικιωμένοι και άτομα γενικού πληθυσμού. Η κοινοπραξία ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές καθώς η συμβολή τους είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για την επιτυχημένη εξέλιξη του έργου.

Το έργο «Smart Insole – Ένας καινοτόμος φορετός αισθητήρας για συνεχή ανάλυση και αξιολόγηση της ανθρώπινης βάδισης» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T1ΕΔΚ-01888).

Αποσπάσματα από τη διαδιακασία αλλά και τη συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή του έργου, Δρ. Νικόλαου Τάχου μπορείτε να δείτε εδώ.